A munkaerő kiválasztása során a munkapszichológiai teszt alkalmazásának az elsődleges célja, hogy az adott munkakör betöltése szempontjából a legalkalmasabb jelölt kerüljön kiválasztásra. A pszichológia teszt eredménye megmutatja, hogy az adott tesztkitöltő a különböző jövőbeli munkahelyi szituációkban hogyan viselkedne, mennyire tudna majd az adott munkahelyi környezetbe beilleszkedni.

Vannak olyan alapvető kritériumok, melyek vizsgálata valamennyi munkakör esetén fontos. Ilyen például az, hogy a leendő munkatárs milyen értékrendet képvisel, milyen konfliktuskezelési technikákat alkalmaz, megbízhatóan és motiváltan dolgozna-e. Ha vezetői pozícióba keresünk munkatársat, akkor a szakmai alkalmasság mellett fontos megvizsgálni a vezetőkészséget (dominancia, magabiztosság, kommunikációs készség stb.)

Ha egy adott pozícióra rendszeresen keresünk új munkatársat vagy egy időben több embert kívánunk felvenni azonos munkakörbe, érdemes olyan pszichológiai tesztet alkalmazni, amely speciálisan az adott munkakör betöltése szempontjából fontos tulajdonságokat méri. Jellemzően ilyen mérőeszközre van szükség, ha egy cég például értékesítő vagy ügyfélszolgálati munkatársakat keres, pénzügyi területre toboroz kollégákat vagy mérnököket szeretne kiválasztani.